• SUBSCRIBE
  • FACEBOOK
  • TWITTER

Rola przedsiębiorczości społecznej w redukcji nierówności społecznych.

Żeby wydedukować, czym jest wino, trzeba odróżnić skład jego elementów, kiedy jest gronem, sokiem z winogron a później winem. Sok z gron przed fermentacją składa się po największej części z wody oraz cukrów, a też z kwasów i innych substancji chemicznych w mniejszej ilości, jakie są odpowiedzialne za kategoryczny skład wina. Fermentacja wyskokowa przekształca gigantyczną część cukrów z soku z winogron w alkohol etylowy, lecz zostawia inne interesujące związki, takie jak gliceryna. Co poniektóre z tych związków, jakie są aktualne w mniejszym stopniu, dają pewny zakres degustacji wina, tak jak oraz towarzystwo garbników, jakie znajdują się w skórce winogron oraz można je uważać za oczywisty konserwant, który zezwala winom starzeć się więcej niż 5 lat, co potwierdza wina. Inne elementy dodaje się do grzech w sposób sztuczny oraz składają się na to, co nazywa się dodatkami do wina. Dodatki te maja na celu stabilizować miarodajne związki (białka, kryształy winianu itd.), zmniejszyć poziom kwasów, przeciwutleniaczy (kwas askorbinowy), środków przeciwbakteryjnych (dwutlenek siarki, kwas sorbowy, sorbinian, kwas benzoesowy, kwas fumarowy).

1. Znajdź więcej

2. Instrukcje

3. Przejdź dalej

4. Zajrzyj tutaj

5. Zobacz więcej

Categories: Biznes

Comments are closed.