• SUBSCRIBE
  • FACEBOOK
  • TWITTER

Jak radzić sobie z bólami głowy migrenowymi

Wszyscy jadamy wypiek. Każdy z nas na co dzień rano robi sobie wyśmienitą kanapeczkę z warzywami, mięsem lub też serem oraz z masłem. Poprawnie to nie wyobrażamy sobie tego by nie rozpocząć dnia od jakiejś bagietki, kromki chleba czy też bułki. Co takiego jest w pieczywie, że człowiek je zjada codzienni? Jak najbardziej musimy być świadomi ze solidne pieczywo nie jest tanie i nie kupimy go w kultowych dyskontach spożywczych. Właściwy chleb jest tworzony na zakwasie chlebowym i po jednym dniu nie zamienia się w kupkę okruchów, niemniej jednak przez tydzień może radować domowników swoim smakiem. Chleb jest pełen witamin z grupy B, posiada magnez ważny dla pracy układu nerwowego oraz błonnik z ananasem + chrom. Odpowiedni chleb nie powinien się psuć na następny dzień a perfekcyjny jest chleb zrobiony na mace żytniej bądź orkiszowej, ponieważ ta właśnie mąka ma sporo miro i makro detalów istotnych dla prawidłowego funkcjonowania organizmu. Nie jest tajemnicą, że jedzenie chleba nie tuczy. Tuczy jedynie to, że jemy go za niemało oraz w nie słuszny sposób często nakładając sobie na niego za mało warzyw oraz zdrowych tłuszczów natomiast za dużo majonezu oraz tłustego mięsa.

1. Przeglądaj

2. Kliknij

3. Dowiedz się teraz

4. Odwiedź stronę

5. Kontynuuj

Comments are closed.